پیچ جوشی استیل چیست؟
پیچ جوشی یکی ازدستههای پیچ صنعتی میباشد که در جنسهای مختلف آهنی، مسی، آلومینیومی و استنلس استیل ساخته و با دندانههای نوع ریز به بازار عرضه می شود.
این پیچها توسط دستگاهی مانند تفنگ به شیء مورد نظر بسته میشود و بعنوان یک قطعهای خارجی، در زمان وصل شدن گرم شده و با قطعات کار مورد نظر جوش می خورد و به همین ترتیب باعث وصل شدن به سطوح فلزی میشود. شرکت پیچ متریک تولید کننده و عرضه کننده انواع مختلف پیچ جوشی در ابعاد متفاوت درکشور میباشد.
کاربرد پیچ جوشی استیل
پیچهای جوشی در صنعتهای گوناگون مورد استفاده قرار میگیرند. از جمله این صنایع میتوان اشاره کرد به صنایع دریایی، صنایع اتوماسیون، صنایع ماشین سازی، صنایع هوایی و…
سرعت در اتصال پیچ جوشی بسیار بالا میباشد و در این مورد به دیگر اتصالات دائمی بر روی فلز اولویت دارد.
استاندارد پیچ های جوشی استیل
پیچ جوشی نیز مانند دیگر پیچها استانداردهای خاص خودش را دارد و یکی از این استانداردها DIN 3481 -2001 است.
انواع پیچ جوشی
پیچ جوشی آلومینیوم
این نوع پیچها کاربردهای مختلفی دارند که معمولا برای وصل کردن جسمهای آلومینیومی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. دندههای این پیچ به صورت دنده ریز بوده و با شکلهای متنوع ساخته و به بازار عرضه میشوند. پیچ جوشی آلومینیومی بعد از داخل شدن به قطعه مورد نظر و ایجاد حرارت مناسب، به وسیله تفنگهای جوشی به سطح متصل میشود.
پیچ جوشی مسی
این نوع از پیچهای مسی نیز برای وصل شدن به سطوح مسی ساخته شده است که در سایزهای بالاتر از ۵ میلیمتر به بازار عرضه میشوند. این نوع از پیچهای جوشی، مخصوص سطوح مسی میباشند، که معمولا در صنعت جوشکاری استفاده میشوند.
پیچ جوشی مسی بعد از وصل شدن به سطوح مورد نظر هیچکاه جدا نمیشود و تبدیل به بخشی از قطعه میشود. پیچ مسی در برخی از موارد، برای اتصال همراه با مهره استفاده میشود و گاهی هم خود مستقیما با بدنه قطعه پیچیده شده و اتصال را صورت میبخشد.
پیچ جوشی استیل
پیچ جوشی استیل نیز برای وصل شدن به سطوح استیل ساخته شده است که اصلیترین مزیت این پیچ، مقاومت در مقابل زنگزدگی میباشد.
تفاوت پیچ های جوشی با دیگر پیچها
تفاوت پیچهای جوشی با دیگر پیچها در این میباشد که پیچهای جوشی با دستگاه جوش به سطح مورد نظر متصل میشوند ولی اتصال در پیچهای معمولی به وسیلهی آچار و دیگر ابزارها انجام میگیرد.
قیمت پیچ جوشی
پیچهای جوشی از انواع مختلفی ساخته شده اند که از نظر جنس، شکل و اندازه تفاوتهای زیادی دارند که هرکدام از این موارد باعث تفاوت قیمت در این نوع از پیچها شده است.
پیچ متریک چیست؟
مزایا و معایب پیچ جوشی
این نوع از پیچهای جوشی بعد از وصل شدن به قطعات دیگر، جزئی از آن قطعه میشوند که این مورد میتواند مزایا و معایب خاص خود را به همراه داشته باشد.
یکی از مهمترین مزایای پیچ جوشی این است که در هنگام لرزش سیستم باز نمیشوند، که این مورد در پیچهای مهره ای بسیار اتفاق میفتد؛ چرا که پیچ جوشی دیگر به جزئی از قطعه تبدیل شده است.
دیگر مزیت پیچ جوشی میتواند مقاومت و استحکام بسیار بالای آن باشد که این امر باعث عدم جدایی پذیری از جسم میشود.
اما این پیچ دارای معایبی هم هست که یکی از آنها عدم امکان تعویض در مدت زمان طولانی میباشد و دیگر معایب این پیچ این است که نمیتواند مانند پیچ و مهره ها به هر سطحی متصل شود و حتما باید شیء فلزی باشد و از لحاظ جنس با پیچ برابر باشد.