پیچ اتاقی چیست؟
پیچ اتاقی که به دلیل استفاده در ساخت اتاقک کامیونهای قدیمی به این نام شهرت پیدا کرده است، استوانهای ست تمام رزوه یا نیمرزوه که گل پیچی محدبی، یا عدس یا قارچی شکل دارد.
همچنین زیر گلپیچ یک مکعب چهارگوش وجود دارد که باعث میشود پیچ سر جای خود چفت شده و از چرخش نابجا و هرز چرخیدن پیچ جلوگیری میکند.
قطر این مکعب برابر با قطر بدنهی پیچ طراحی شده است.
نصب این پیچ آسان است و با ابزارهای سادهای همچون آچار قابل اتصال میباشد، به این شکل که پیچ اتاقی را از یک طرف کار گذاشته و از سمت دیگر مهره را سفت میکنیم. از اتصالات مکمل میتوان به مهره ششگوش و مهره سربسته اشاره کرد.
جنس پیچ اتاقی
پیچ اتاقی از جنس آهن با گریدهای ۴.۶، ۸.۸، فولاد، و استنلس استیل تولید میشود و معمولن به دو صورت سیاه یا آبکاری شده (گالوانیزه) عرضه میشود. پرکاربردترین آنها نوع آهنی گرید ۴.۶ میباشد.
ابعاد پیچ اتاقی
پیچهای اتاقی در سایزها و اندازههای مختلفی در بازار موجود هستندو به صورت اینچی و یا میلیمتری عرضه میگردند، طیف تنوع طول پیچها از ۱۰ تا ۲۰۰ میلیمتر و قطر پیچها از ۵ تا ۱۶ میلیمتر میباشد.
**شایان ذکر است که پرکاربردترین پیچ اتاقی، پیچ سایز ۳۵*۱۶ میلیمتر بوده و به نام پیچ گاردریلی معروف میباشد**.
استاندارد پیچ اتاقی
استاندارد معتبر موجود در بازار متریک بوده و با پارامتر ISO 8678 و یا DIN 603 در بازار شناخته شده است.
پیچ متریک چیست؟
کاربرد پیچ اتاقی
به طور کلی کاربرد پیچهای اتاقی در شرایطی ست که پیچ فقط باید از یک طرف باز و بسته شود و سایر کاربردهای این پیچ به شرح ذیل میباشد:
۱.صنایع خودروسازی، از جمله اتاقکهای کامیون، سپر خودروها که با نام پیچ سپری شهرت دارد و گل پیچ آن کمی پهنتر از سایر پیچهای اتاقیست.
۲.صنایع چوبی در واقع در اتصال فلز به چوب از قبیل میز و صندلی، اتصال الوارهای چوبی، نرده سازی.
۳.در گاردریلهای کنار خیابان، که به پیچهای گاردریلی شهرت دارند و برای جلوگیری از زنگزدگی آنها از آبکاری گرم استفاده میشود.
۴.در اتصال امنیتی مانند کشوهای قفلدار