پیچ متری تمام رزوه یا میله راد گالوانیزه در کانال کشی چه کاربردی دارد؟
پیچ متری گالوانیزه، به دلیل داشتن لایهای آبکاری شده، در برابر خوردگی و رطوبت مقاومت بالایی دارند و از استحکام بالایی نیز برخوردارند. این پیچها معمولاً به عنوان نگهدارنده و ثابت کننده در تاسیسات و صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
خرید پیچ گالوانیزه از جنبههای مختلفی به صرفه است؛ زیرا مقاومت آنها در محیطهای مرطوب، آنها را به یک کالای پرکاربرد تبدیل کرده است و همچنین باعث میشود که هزینههای جانبی مانند تعویض و تعمیر قطعات کاهش یابد.
برای توضیح بیشتر باید بگوییم که درواقع راد گالوانیزه، یک نوع میله فولادی بلند است که در طول خود حالت رزوهای دارد و به دلیل این ویژگی، در کاربردهای کششی به طور خاص عمل کرده و در سازهها مورد استفاده قرار میگیرد.
اتصال محکم مهره به رزوههای میله راد گالوانیزه باعث میشود که هیچگونه لغزشی در سازه وجود نداشته باشد. این قطعه شبیه به قسمت رزوهای پیچهای معمولی کوچک بوده با این تفاوت که بسیار بزرگتر از آنها است و سر ندارد.
ممکن است راد گالوانیزه با نامهای دیگری همچون پیچ متری گالوانیزه، انکر راد و راد بولت نیز شناخته شود. این قطعه علاوهبر جنس فولاد، میتواند از مس یا آلومینیوم نیز تهیه شود که پس از ساخت، به واحد گالوانیزه ارسال شده تا روکش زینک به آن اضافه شود.
انواع پیچ متری گالوانیزه کدامند و چند مدل دارند؟
پیچهای متری گالوانیزه انواع مختلفی دارند که برای استفاده در صنایع مختلف با توجه به نیاز و کاربردشان دستهبندی شدهاند. پیچ متریک تولید کننده راد بولت ساختمانی میباشد که به طورکلی بر اساس سه مدل میتوان پیچ متری گالوانیزه را تقسیمبندی کرد:
۱. بر اساس متراژ : پیچهای متری گالوانیزه با متراژ نیم متری، یک متری، دو متری و سه متری تولید میشوند که قابلیت برش بر اساس متراژ دلخواه مشتری را دارد.
۲. بر اساس قطر : پیچهای متری گالوانیزه با قطر ۶، ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۴ و ۱۶ میلیمتر قابل تهیه هستند.
۳. بر اساس دنده : پیچهای متری گالوانیزه با دندههای زیر، درشت و کبریتی تولید میشوند, که بیشتر به دنده کبریتی در بازار میشناسند.
هرکدام از این پیچها با توجه به نیاز و کاربردشان در صنایع مختلف استفاده میشوند.
کاربرد میله راد گالوانیزه یا پیچ متری گالوانیزه در ساپورت مدولار
ساپورتهای با راد چند آویز (Multiple hanging support)، در باربریهای سبک، متوسط و سنگین بهکار میروند. این نوع ساپورت برای نگهداری و حمایت انواع تأسیسات صنعتی مانند خطوط لوله، کانال و سینی کابل استفاده میشود.
در برخی موارد، به دلیل نوع قرارگیری تأسیسات و دسترسی به فضای کافی، نیاز به استفاده از ساپورت ترکیبی با راد چند آویز پدید میآید. همچنین، با افزایش تعداد تأسیسات و لولهها، نیاز به ساپورت با وزن و طول بلند بیشتر میشود.
با توجه به اینکه طول و وزن بلند ساپورت میتواند باعث افزایش خیز و تنش در آن شود، تعداد آویز ساپورت باید افزایش یابد تا بار توزیع شود و خطر شکستن آن کاهش یابد. بنابراین، استفاده از ساپورت با راد چند آویز در مواردی که نیاز به نگهداری و حمایت از تأسیسات صنعتی با وزن و طول بلند داریم، بسیار مناسب و کارآمد است.
پیچ متریک چیست؟
مشخصات فنی پیچ و مهره تمام رزوه یا میله راد گالوانیزه چیست؟
راد بولت یکی از اتصالات مورد استفاده در صنایع مختلف بوده و در بسیاری از صنایع از جمله پتروشیمی و ساختمانسازی کاربرد دارد. تنوع در مشخصات فنی آن باعث میشود که این پیچ متری گالوانیزه در صنایع مختلف به کار رود. درواقع، طول و سایز متفاوت آن باعث شده است که در کاربردهای متنوعی مورد استفاده قرار گیرد. راد بولت براساس استانداردهای DIN975 و DIN976 ساخته میشود و دارای دو نوع دنده درشت و زیر است. همچنین، هر دو سر آن قابل اتصال به مهره هستند.
میله راد گالوانیزه دارای طول متغیری از سه سانتیمتر تا پنج متر است، با این حال طول ۲۰ سانتیمتر، یک متر، سه متر و پنج متر بیشتر کاربرد دارند. در اکثر کارخانهها راد گالوانیزه به طول یک متر تولید شده زیرا اکثر سفارشها زیر یک متر است و در صورت درخواست مشتری، به اندازه طول دلخواه برش داده میشود.
این ابزار فلزی در اندازههای M8، M10، M12، M16، M20 و بزرگتر نیز موجود است. در هنگام تولید پیچ متری، باید توجه شود که بین طول و قطر آن تناسب برقرار باشد. به عبارت دیگر، با افزایش طول قطعه، قطر آن نیز باید افزایش یابد تا از شکستن پیچ و تابخوردگی آن جلوگیری شود.
پیچ متری یا میله راد گالوانیزه به چند روش تولید میشود ؟
نحوه تولید پیچ متری به دو روش حدیده کاری و رولینگ صورت میگیرد. اساس کار این روشها با هم متفاوت است که در ادامه هریک را بیان میکنیم.
ساخت پیچ متری گالوانیزه به روش حدیده کاری
روش حدیده کاری یا ماشینکاری، یکی از روشهای قدیمی تولید راد گالوانیزه است که در حال حاضر به دلیل استفاده از روش بیشتر و مدرنتر رولینگ، کاربرد کمتری دارد. با این حال، برای آلیاژهای خاص پیچ متری که از روش رولینگ نمیتوان آنها را تولید کرد، هنوز از این روش استفاده میشود. در روش حدیده کاری، رزوههای میله از طریق برادهبرداری ایجاد میشوند.
ساخت میله راد گالوانیزه به روش رولینگ
روش رولینگ، یکی از روشهای مدرن تولید راد گالوانیزه است و بهترین و سریعترین روش تولید به حساب میآید. در این روش، رزوهها از طریق دو قرقره که همزمان نیروی فشار و دوران را روی میله اعمال میکنند، ایجاد میشوند. به عبارت دیگر، میله از بین دو قرقره عبور کرده و تحت فشار و کشش قرار میگیرد، به این صورت که شکل و اندازه رزوهها بسته به فاصله و فشار بین دو قرقره تعیین میشود. این روش سرعت بالایی در تولید راد گالوانیزه دارد و باعث کاهش هزینههای تولید و افزایش کیفیت محصول میشود.
روش رولینگ برای تولید راد گالوانیزه، مزایای زیادی دارد. این روش به دلیل سرعت بالا و تلرانس کمتری که در حدود ۰.۰۱۵mm تا ۰.۰۲۵mm است، مورد توجه قرار میگیرد. همچنین، رادهای گالوانیزه تولید شده با استفاده از روش رولینگ در برابر سایش، استحکام تسلیم و سختی عکسالعمل بهتری نشان میدهند.
بهعلاوه، روش رولینگ در تولید راد گالوانیزه به ایجاد فشردگی کریستالی، خواب کریستالی یکنواخت در جهت پیچش و تنش پسماند مفید نیز کمک میکند. با توجه به مزایای این روش تولید در تولید راد گالوانیزه، روش حدیده کاری فقط برای آلیاژهای خاصی که با روش رولینگ تولید نمیشوند، استفاده میشود. ناگفته نماند که روش تولید و آلیاژ مصرفی بر روی قیمت راد گالوانیزه تمام رزوه تاثیر زیادی دارد.