
تولید گندله آهن
روش تولید گندله آهن :برای ساخت گندله، مواد افزودنی اشاره شده در بالا، با ترتیب مشخصی با یکدیگر مخلوط میشوند و توسط محفظههای دوار، به خوبی با هم ترکیب میشوند. در نهایت، چسبهای معدنی نظیر سیمان، اتصال بین ذرات را برقرار میکند. سپس در کورههای گندلهساز، چرخش با دور بالا، باعث شکلگیری گندله با اندازه قطر بین ۶ تا ۱۶ میشود. درنهایت برای قابل استفاده شدن گندله برای ساخت آهن، در کورههای پخت قرار میگیرند و تا قبل از استفاده، ذخیره میشوند.
تعریف گندله آهن و موارد مصرف آن
گندله محصولی است که از سنگ آهن پس از انجام عملیات خردایش، ساخته میشود. سنگ آهن پس از خرد شدن و مشخص شدن عیار خود، نمیتواند برای تولید آهن به کوره بلند یا کورهّای احیای مستقیم اضافه شود. دلیل این امر، وجود شرایط درون کوره و ناخالصیهای سنگ آهن است. شرایط کوره از قبیل دما، جریان گازهای دمیده شده به درون آن و وجود اکسیژن با فشار بالا، باعث میشود سنگ آهن خرد شده در محیط کوره پراکنده شده و به صورت موثر به ناحیه ذوب نرسند. از این رو، تولید کنندگان شمشهای فولادی به فکر تولید گندله افتادند. ذرات پلت با قطر کمتر از ۱۶ میلیمتر، شرایط برای عبور از حریانهای هوای درون کوره را فراهم میکنند و در عین حال، اندازه آنچنان بزرگی ندارند که انرژی زیادی برای ذوب آن نیاز باشد.
قیمت گندله آهن
قیمت گندله آهن از جمله مواردی است که به نوسانات ارزی بسیار وابسته است و بر اساس تغییرات این شاخص، قیمت گندله نیز متغیر خواهد بود. معمولا در ایران و همچنین سایر کشورها، قیمت روز گندله براساس جدول قیمت روزانه متال بولتن و شاخص پلتس تعیین میشود.